Nationale voetbaldag bij ZNC Zuidbroek

De jeugd kon zaterdag meedoen aan een circuit met allerlei voetbalactiviteiten, zoals een dribbeloefening. Foto: Bert Woltjes.

De jeugd kon zaterdag meedoen aan een circuit met allerlei voetbalactiviteiten, zoals een dribbeloefening. Foto: Bert Woltjes.

ZUIDBROEK – De Nationale Voetbaldag is bij ZNC in Zuidbroek een groot succes geworden. Het evenement trok maar liefst 110 jeugdige voetballers.

Door het schitterende weer kwam nagenoeg iedereen die zich had aangemeld ook daadwerkelijk naar het sportpark. Meer dan de helft van de deelnemers was nog niet zo bekend met voetbal.

ZNC-rugtas

Voor de jongste deelnemers, van vier tot en met zes jaar, was een circuit uitgezet met diverse voetbal activiteiten. Na anderhalf uur kreeg iedereen een diploma en een ijsje. En met een ZNC-rugzak togen de kinderen huiswaarts. Kinderen van 7 tot en met 9 jaar volgen later hetzelfde programma. In de rugtas vinden de kinderen onder andere informatie over de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend te komen meetrainen om zo te ontdekken of voetballen bij ZNC iets voor hen is. 

Bootcamp 

De oudste jeugd werd ’s middags getrakteerd op een bootcamp onder leiding van GoBootcamp van Heine Uuldriks, oud-spits van ZNC en tegenwoordig komt hij uit voor vv Hoogezand. Daarna volgde een voetbalpartij op half veld. Al met al kijkt ZNC terug op een geslaagde voetbaldag.

Via De Koerier

Reizen Laos