Nierstichting houdt collecteweek

Collectanten van de Nierstichting gaan komende week met de collectebus langs de deuren.

Collectanten van de Nierstichting gaan komende week met de collectebus langs de deuren.

TYNAARLO – Opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Daarom zet de Nierstichting zich in voor een toekomst waarin nierziekten te genezen zijn. In de week van 19 tot en met 25 september collecteren duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting om zoveel mogelijk geld op te halen om dit te realiseren.

Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Spelen met vriendjes. Naar school fietsen. Sporten. Gamen. Logeren bij opa en oma. Maar hoewel men het vaak niet aan ze ziet, zijn dit soort normale activiteiten ongelooflijk zwaar voor jonge nierpatiënten. Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting: ,,Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Daarom zijn ze voor ons jonge helden. Voor hen willen we er zijn. Nu en later.”

,,Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen. Door er aandacht voor te vragen en door meer onderzoek te doen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Anneke Joosten, collectecoördinator in Zeegse, Oudemolen en Taarlo. ,,Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs.”

Iedereen kon het werk van de Nierstichting steunen door te geven aan de collectant of door direct te doneren via nierstichting.nl.