Niet FC Emmen, maar Excelsior koploper

EMMEN – FC Emmen had zaterdagavond in een rechtstreeks duel de koppositie aan Excelsior moeten laten. Aan de Oude Meerdijk werd met 0-1 verloren.

Thijs Dallinga, de topscorer in de Keuken Kampioen Divisie, kopte na een half uur raak. Met deze goal werd de oud-jeugdspeler van FC Emmen ook de matchwinner. De Rotterdamse club had nu 19 punten uit 10 duels, drie meer dan FC Emmen. 

FC Emmen startte zwak in de topper. De eerste de beste aanval van Excelsior had een treffer kunnen zijn, maar de kopbal van Reuven Niemeijer ging net naast. Na een klein kwartiertje kreeg Emmen de wedstrijd een beetje in handen, maar de formatie van oud-Emmen speler Marinus Dijkhuizen speelde volwassen, geduldig en goed in de organisatie. Via Jari Vlak en Azzeddine Toufiqui was Emmen wel dichtbij de openingstreffer, maar beide keren ging de bal niet tegen de touwen. 

Dat ging hij wel aan de andere kont toen Thijs Dallinga na een half uur de bal simpel kon binnen knikken uit een voorzet van Marouan Azzarkon: 0-1. Het antwoord van Emmen leek snel te komen, maar Vlak en Toufiqui zagen steeds een goed keepende Stijn van Gassel redden. Met name de kopbal van de Fransman, vrij voor Van Gassel, had eigenlijk een doelpunt moeten zijn.

Na rust ging het tempo omhoog bij de thuisclub en werd Excelsior teruggedrongen. Rui Mendes, Hilterman en Lorenzo Burnet kregen de kons om de gelijkmaker te scoren, maar verzuimden om de trekker goed over te halen. Sergio Mendes vond een goed reagerende doelman Van Gassel op zijn weg, Jeredy Hiltermans’ inzet was te slap en Lorenzo Burnet kon met buitenkont links de goede richting ook niet vinden. Emmen verdiende gezien het veldoverwicht zeker een treffer, maar die viel niet omdat de goede voorzet vanaf de flanken ook niet goed vielen. Eindstand 0-1.

Via De Zuidenvelder