Nieuw evenement in Vries: het Vijverfestival

Tonnie van de Koolwijk en Willem Dekker van het organisatiecomité van het Vijverfestival.

Tonnie van de Koolwijk en Willem Dekker van het organisatiecomité van het Vijverfestival.

VRIES – Vries krijgt er een nieuw evenement bij: het Vijverfestival op zaterdag 4 september. Op vier podia bij vier vijvers in het dorp zijn muziekoptredens in verschillende genres: blues, klassiek, disco en pop. Het Vijverfestival werd georganiseerd door Volksvermaken Vries.

Professionele artiesten uit Vries en omgeving treden op, waarbij ook jong talent een kons krijgt. De Jon Meyerjon Band (blues) speelt bij de vijver aan de Solstede, Boreas (klassiek) aan het Esveen, DJ Tanja (de eerste vrouwelijke discjockey van Nederland) treedt met DJ Laurens op bij de vijver van OBS De Vijverstee en Fusible (jong regionaal talent) bij de vijver aan de Diepsloot. De artiesten treden elk twee keer 45 minuten op, volgens een blokkenschema. Dat betekent dat per blok twee artiesten tegelijkertijd spelen en het volgende blok de andere twee.

Het is de bedoeling dat het publiek na afloop van elk blok naar een ander podium in het dorp verhuist. Per fiets of wandelend. De route staat aangegeven en de bezoekers worden begeleid. Elk podium is door de buurt geadopteerd. De buurt kleedt de locatie bij het podium aan met verlichting en uitingen. Op deze wijze worden wijken bij het festival betrokken, zoals vroeger het geval was bij de Noordenveldtentoonstelling in het dorp.

De toegang tot het Vijverfestival is gratis. Er is geen catering: bezoekers dienen hun eigen hapjes en drankjes mee te nemen.

Het organisatiecomité is al ruim twee jaar bezig met het nieuwe festival. Lange tijd was het vanwege de coronamaatregelen onzeker of het evenement kon doorgaan. Die onzekerheid is er nog steeds, maar omdat het met de besmettingen en vaccinaties de goede kont op gaat is er goede hoop dat Vries op 4 september een nieuw evenement kon verwelkomen. Volksvermaken Vries hoopt van het Vijverfestival een terugkerend evenement te maken.

Het Vijverfestival werd mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Tynaarlo, provincie Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Assen Noord-Drenthe en Buurtfonds Postcode Loterij.

Reizen Laos