Nieuw kunstwerk van papieren kraanvogels in Dorpskerk Eelde

De Dorpskerk in Eelde is op zoek naar nog meer papieren kraanvogels.

De Dorpskerk in Eelde is op zoek naar nog meer papieren kraanvogels.

EELDE – In Eelde worden deze weken veel kraanvogels gevouwen van papier. Al bijna 800 kraanvogels hebben hun weg gevonden naar de Dorpskerk. Daar worden ze verzameld, met als resultaat een nieuw kunstwerk. Iedereen werd opgeroepen om mee te vouwen.

In de Dorpskerk in Eelde hangt van Pinksteren tot half juli het kunstwerk ‘Vogels van Hoop’. Dit kunstwerk is ontstonden in Vries, waar honderden vrijwilligers samenwerkten met Plaats de Wereld en kunstenares Mathilde Leonore om dit indrukwekkende papieren kunstwerk van 5500 kraanvogels te realiseren. Het doel was een hoopvol teken te geven aan de kinderen van Tynaarlo. Het kunstwerk is op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur te bezichtigen.

In Japan staat de kraanvogel symbool voor hoop, geluk en een lang leven. Origamikraanvogels worden in het Verre Oosten gevouwen als gelukwens voor een ander, maar ook om solidariteit te tonen. Ook zou het contemplatieve vouwen rustgevend en dus goed voor de gezondheid zijn. Het kunstwerk ‘Vogels van Hoop’ is gemaakt om kinderen, juist in deze tijd, geluk en toekomst toe te wensen. Daarom bestaat het kunstwerk uit 5000 gevouwen kraanvogels als symbool voor hoop en toekomst voor de jeugd. Ook werden er 500 witte kraanvogels toegevoegd, als symbool van goede wensen voor de kinderen die zonder ouders opgesloten zitten in vluchtelingenkampen in Zuid Europa.

Het aanleveren van papieren kraanvogels kon tijdens de openstelling van de Dorpskerk, of anders ‘s ochtends in het Loughoes.

Reizen Laos