Nieuw vrijwilligersinitiatief in Emmen: ‘Rensenpark deelt’

1 uur geleden Algemeen

EMMEN – Omwonenden van het Rensenpark in Emmen zijn gestart met ‘Rensenpark deelt’. Het gaat om een uitleenpunt voor gereedschap gekoppeld aan een klussendienst voor hulp aan senioren.

Verder werd gedacht aan het starten van een pluktuin en fruitboomgaard in combinatie met de reeds bestondende moestuin tegenover Theehuis Twessers. Hier kunnen vrijwilligers, liefhebbers van tuinieren, hun handen uit de mouwen steken. Samen met de Soroptimistclub Emmen is er dit jaar al een walnootboom geplant en een adoptieplan voor fruitbomen gestart. Ook is er een plan voor een zaden- en stekjesbibliotheek in samenwerking met Facet.

Woensdagmiddag 20 juli vanaf 15.30 uur houdt de initiatiefgroep een kennismakings- en informatiebijeenkomst. Iedereen is welkom in het Rensenlab in het Rensenpark. De ingang van het lab is tegenover theehuis Twessers bij de kas van Toolbox en de bakkerij Miss Baksel.

De plannen en ideeën van ‘Rensenpark deelt’ zullen worden toegelicht. Leidende gedachte achter het initiatief is meer hergebruik en minder weggooien ter bescherming van het milieu. Dit sluit aan bij andere initiatieven in het Rensenpark zoals de mini-bieb voor iedereen vlakbij de ingang van het Tibetmuseum en Kimmie’s weggeefbox voor mensen met een minder gevulde beurs. 

Via De Zuidenvelder