Nieuw winkelinterieur voor Echte Bakker Jordy Schepers

WESTERBORK – De winkel van Echte Bakker Jordy Schepers in Westerbork is ingrijpend vernieuwd. De zaak aan de Hoofdstraat had een volledig nieuw interieur gekregen, waarbij vooral de openheid en het ruime zicht opvallen.

,,Wij zijn van een gesloten naar een open inrichting gegaan’’, legt Marjolein Schepers uit. ,,Het idee is gebaseerd op dat van een open keuken. Wie in de winkel komt, had nu ook volledig zicht op het werkblad waar de producten gemaakt worden. Wij vinden namelijk dat de klant mag zien hoe we precies werken.’’

Volgens Schepers had de open inrichting nog meer voordelen. Zo is er nu meer contact met de klanten in de winkel. ,,Onze bakkerij werd in Westerbork erg gewaardeerd en deze inrichting past daarbij. We stonden als het ware tussen de klanten. Als iemand iets wil vragen, dan kon dat en is het makkelijk antwoord geven.’’

In verband met de verbouwing is de winkel drie weken lang dicht geweest. Gedurende die tijd ging de verkoop wel gewoon door. Daarvoor werd gewerkt met een noodverkooppunt voor de zaak. Op deze manier hoefden de klanten het niet zonder de producten van de Echte Bakker te stellen. Het hele bouwproces – vooral met hulp van lokale bedrijven – had wel wat meer voeten in de aarde dan vooraf gepland. ,,Niet alles was direct leverbaar, ook vanwege de situatie rondom corona. Het was dan ook passen en meten om alles toch volgens plan te kunnen uitvoeren. Maar we zijn heel blij met het eindresultaat. Het voelt voor ons echt als een nieuwe start’’, aldus Schepers.

Ook de klanten zijn enthousiast over het eindresultaat, zo blijkt uit de vele positieve reacties. ,,De openheid en de nieuwe Echte Bakker huisstijl spreken aan. Dat doet goed’’, aldus Marjolein Schepers, die zelf verantwoordelijk is voor het ontwerp. Eigen ideeën werden op papier gezet, waarna met professionals de technische uitwerking plaatsvond. 

Via De Veldenkrant

Reizen Laos