Nieuwbouw Altingerhof Beilen gaat volgende fase in

BEILEN – De nieuwbouw van Altingerhof in Beilen is de volgende fase ingegaan. Deze week verhuisden nog eens 20 bewoners naar hun nieuwe onderkomen. Ze vormen de tweede groep die overgaat, nadat vorig jaar zomer de eerste 40 bewoners verkasten.

De nieuwbouw van Altingerhof is in 2019 van start gegaan. De operatie werd in fasen uitgevoerd, zodat de bewoners maar één keer hoeven te verhuizen. Met de verhuizing van de tweede groep zitten nu alle bewoners van het verpleeghuis in een nieuw appartement. De komende tijd werd nog gewerkt aan het vierde en laatste woongebouw voor de bewoners van woning de Mulling. Ook komt er een gemeenschappelijk gebouw in de parkachtige tuin. Voor de zomer van 2022 is de nieuwbouw naar verwachting klaar.

Ter gelegenheid van de verhuizing waren er in de centrale ruimte van Altingerhof gezellige activiteiten voor de bewoners. Alles verliep op rolletjes en aan het eind van de middag konden de nieuwe appartementen in gebruik worden genomen. Die waren ondertussen door de medewerkers ingericht met de vertrouwde spulletjes, zodat de bewoners zich er snel thuis kunnen voelen.

Waar het oude gebouw groot was en vooral lange gangen had, is de nieuwbouw kleinschalig gebouwd. De woongebouwen hebben ieder een gezamenlijke woonkamer met een eigen tuin en terras. Alle bewoners hebben een eigen appartement. Zij hebben veelal een vorm van dementie of lichamelijke beperkingen vanwege ouderdom. In het gemeenschappelijke gebouw zal ook de dagbesteding voor mensen uit Beilen en omgeving terugkeren.

De nieuwe Altingerhof is duurzaam gebouwd en energieneutraal door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen en hergebruik van materialen/ Er werd zoveel mogelijk samengewerkt met lokale partijen. Het binnenklimaat is erg prettig door het gebruik van warmte- en koudesystemen. Zo is het tijdens de warme zomerdagen in de nieuwbouw een stuk koeler dan in het oude gebouw.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos