Nieuwbouw OK-complex WZA bereikt hoogste punt

ASSEN – De bouw van het nieuwe OK-complex voor het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) had het hoogste punt bereikt. Dit is woensdag gevierd met het in top hijsen van de WZA-vlag. Het dundoek wappert op zeventien meter boven het maaiveld. 

,,De bouw van het nieuwe OK-complex en het chirurgisch dagcentrum is een prachtige volgende stap bij het toekomstbestendig maken van ons mooie ziekenhuis”, zegt Paul van der Wijk, voorzitter van de raad van bestuur. BAM Bouw en Techniek de de aannemer van het complexe project.

In februari is BAM gestart met de bouw die moet leiden tot zes nieuwe operatiekamers en een compleet nieuw chirurgisch dagcentrum. De realisatie van het nieuwe OK-complex is er een met uitdagingen. Zo zijn bijvoorbeeld extra constructieve berekeningen en tekeningen gemaakt om een veilige bevestiging van de staalconstructie van de oudbouw aan de nieuwbouw te creëren. Tijdens het bouwproces gaat ook veel aandacht uit naar de patiënten en de medewerkers van het ziekenhuis, om de overlast tot een minimum te beperken. 

De nieuwbouw van het OK-complex is een van de projecten die het WZA de komende 15 tot 20 jaar uitvoert zodat het gebouw blijft voldoen aan de geldende technische en functionele eisen. In het tweede kwartaal van 2022 werd het OK-complex opgeleverd. De oplevering van het chirurgisch dagcentrum, een centrum waar patiënten een dag blijven wegens een operatieve ingreep, staat half 2023 gepland.

Via De Veldenkrant