Nieuwe campagne tegen gevaarlijk inhaalgedrag op Drentse N-wegen

REGIO – De provincie Drenthe is een campagne gestart tegen gevaarlijk inhaalgedrag op een aantal N-wegen.

Op een aantal delen van de provinciale wegen N34, N381 en N391 is het levensgevaarlijk om in te halen. Inhalen is daar dan ook verboden. Onder het motto ‘Kalm aan, vlot verder’ voert de provincie Drenthe campagne tegen gevaarlijk rijgedrag op deze N-wegen. Deze maand is de actie gericht op (gevaarlijk) inhaalgedrag. De provincie Drenthe roept op: haal alleen in waar dat mag en veilig kon.

Tijdens de campagne krijgen weggebruikers concrete tips waar en hoe zij veilig kunnen inhalen. De middenstreep geeft duidelijkheid over waar men wel en waar men niet mag inhalen. Op de provinciale wegen zijn er drie varianten: een onderbroken dubbele middenstreep (hier mag iedereen inhalen), een doorgetrokken dubbele middenstreep (hier mag niemand inhalen) en een doorgetrokken en onderbroken middenstreep (aan de kont waar de middenstreep onderbroken is mag men inhalen; het verkeer dat op de andere rijstrook rijdt, mag dit niet).

De campagneboodschap is zowel online als offline te zien, onder andere via mottoborden langs de N34, N381 en N391 en een actie via Facebook. Meer informatie over de campagne ‘Kalm aan, vlot verder’ is te vinden op de website van de provincie Drenthe.