Nieuwe directeur voor Bevrijdingsfestival Drenthe

DRENTHE – Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Drenthe gaat op zoek naar een nieuwe directeur. De editie 2021 is de laatste van Nathan van Gelder.

Van Gelder had dit besluit genomen in goed overleg met het bestuur. Dat wil met ingang van 2022 vernieuwen en dat werd ‘van harte’ toegejuicht door Van Gelder. ,,Alleen voel ik mij als 62-jarige veteraan niet geroepen om die vernieuwing vorm te gaan geven. Dat moet mijn inziens een energiek en jong iemand doen met sjoege van het evenementenwereldje en een groot netwerk want het is een zeer intensieve klus’’, zo laat hij weten.

Dit jaar vindt het festival niet zoals gebruikelijk plaats aan de Baggelhuizerplas in Assen, maar vanwege de coronaregels in cultuurcentrum De Nieuwe Kolk. Het programma is te volgen via RTV Drenthe. De organisatie hoopt volgend jaar weer een festival met publiek te kunnen organiseren.

Van Gelder had sinds 1 januari 2013 aan het roer gestonden bij de wederopstanding van het Bevrijdingsfestival Drenthe. Na het faillissement in 2012 moest alles vanaf de grond worden opgebouwd. ,,Bij mijn aantreden zag er het beroerd uit. Er was geen stuiver in kas , we stonden er slecht op bij het Nationaal Comité in Amsterdam en Emmen wilde het festival overnemen. Niemand durfde erin te stappen, maar voor mij was het juist een enorme uitdaging’’, zo blikt de vertrekkende directeur terug.

Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een toonaangevend evenement met 5 podia en gemiddeld 35.000 bezoekers. ,,Daar ben ik bijzonder trots op en nu ik mijn maatschappelijke plicht heb vervuld, is hoog tijd voor een sabbatical”, aldus Nathan van Gelder.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos