Nieuwe informatieborden voor toerist in Midden-Drenthe

BEILEN – In Midden-Drenthe worden nieuwe informatiepanelen geplaatst over bezienswaardigheden in deze gemeente. Ze krijgen een plek onder de borden van het fietsnetwerk Drenthe.

Het eerste paneel is onlangs aangebracht aan de Torenlaan in Beilen. Wethouder Jan Batelaan en Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe, schroefden het paneel vast. Dit is de eerste van in totaal 10 borden die door heel Midden-Drenthe geplaatst worden. 

Wethouder Batelaan is enthousiast: ,,Hiermee kunnen we uitleg geven over de vele bijzondere plekken in het landschap en mooie verhalen over de gemeente Midden-Drenthe vertellen. Dit is dus een uitstekende aanvulling op de knooppuntenroute en een meerwaarde voor de mensen die onze provincie op de fiets willen verkennen.” 

Het plaatsen van de borden onder de bestondende knooppuntpanelen is onderdeel van het project Vernieuwing Fietsnetwerk. Dit project werd mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Drenthe, de Drentse gemeenten en Recreatieschap Drenthe. In heel Drenthe worden in totaal 120 nieuwe informatieborden geplaatst. 

Via De Veldenkrant