Nieuwe subsidieregeling voor Drentse bedrijven die investeren

DRENTHE – Drentse bedrijven die via uitbreiding of innovatie nieuwe arbeidsplaatsen creëren, kunnen binnenkort gebruik maken van de nieuwe Bedrijvenregeling Drenthe. De regeling stimuleert mkb-bedrijven om te investeren. Hiervoor stelt de provincie Drenthe 1 miljoen euro beschikbaar.

De regeling is bedoeld voor gevestigde bedrijven en nieuwkomers in de gemeenten Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Assen, Borger-Odoorn, Meppel, Noordenveld, Tynaarlo, Westerveld en De Wolden.

Gedeputeerde Henk Brink: ,,We hebben in Drenthe een goed vestigingsklimaat en deze Bedrijvenregeling draagt daar ook aan bij. Vorig jaar is de regeling niet opengesteld omdat het in de coronaperiode niet passend was. Veel bedrijven moesten al moeite doen om arbeidsplaatsen te behouden. Nu we richting herstel gaan, kunnen we weer gaan denken aan uitbreiding van werkgelegenheid.”

De provincie Drenthe legt in haar economisch beleid veel nadruk op het midden- en kleinbedrijf (mkb). De Bedrijvenregeling Drenthe is om die reden alleen voor deze doelgroep. De projecten moeten bijdragen aan werkgelegenheid, verbetering van de economische structuur en innovatie. De subsidieregeling gaat open op 14 juli 2021 en loopt uiterlijk tot en met 31 december 2022. Meer informatie over het aanvragen van de subsidie is te vinden op www.snn.nl.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos