Nooddrinkwater WMD voor Oekraïne

29 mrt, 08:55 Algemeen

DRENTHE – Het Drentse waterbedrijf WMD had ruim 1200 vijfliterflessen gedoneerd aan verschillende hulpacties voor Oekraïne. Het gaat om initiatieven van inwoners uit Drenthe, waaronder een uit Westerbork.

Ruim 200 vijfliterflessen zijn beschikbaar gesteld voor de actie ‘Hulpgoederen voor Oekraïne’. Tom Roest en zijn kameraad Gerlof kwamen op het idee om met een vrachtwagen verschillende goederen naar Oekraïne te brengen. Zij vertrokken vanuit Westerbork naar het Poolse Cherm om tal van spullen te doneren. De actie is geslaagd en de mannen zijn inmiddels weer terug in Nederland.

In totaal 600 flessen gingen naar ‘Drenthe for Ukraine’. Deze vijfliterflessen worden samen met kleding, voeding en medicijnen naar de boerderij van de Drentse Kees Huizinga ten zuiden van Kiev gebracht. Hier worden vrouwen en kinderen opgevangen die zijn gevlucht uit andere delen van het land.

Ook 600 flessen zijn beschikbaar gesteld aan ‘Formule 1-vrienden uit Koekonge’. Deze vrienden brengen niet alleen hulpgoederen naar de grens met Oekraïne, ze nemen ook 18 Oekraïners mee die in de gemeente De Wolden worden opgevangen. 

WMD had een voorraad vijfliterflessen gevuld met drinkwater voor noodgevallen in Nederland. Op deze flessen staat een houdbaarheidsdatum die over een paar maanden verloopt. Daarna is WMD wettelijk verplicht om de vijfliterflessen te vernietigen. ,,Dat is natuurlijk zonde en als er dan dit soort hulpacties zijn, dragen we daar graag ons steentje aan bij. Hoe klein onze bijdrage ook is’’, aldus WMD.

Via De Veldenkrant