Oost-Groninger gemeenten gaan door met Zonnebloemauto

PEKELA/VEENDAM – Het initiatief met de Zonnebloemauto in Oost-Groningen had een vervolg gekregen. De gemeenten Westerwolde, Oldambt, Pekela, Stadskonaal en Veendam hebben besloten hun steun aan dit project te verlengen.

Mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel kunnen vaak niet zelf bepalen hoe laat ze ergens heen gaan en met wie. Laat stonden dat ze spontaan kunnen beslissen om later naar huis te gaan omdat het nog zo gezellig is. Met de Zonnebloemauto, een vervoersinitiatief van De Zonnebloem, is dit wel mogelijk. De aangepaste rolstoelauto is via Welzorg te huur bij hulpmiddelenleverancier RSR voor 40 euro per dag, exclusief brandstofkosten. De auto biedt plaats aan vijf personen (inclusief chauffeur) en één scootmobiel of rolstoel. Iedereen die afhankelijk is van zo’n loophulpmiddel kon de auto huren. Men hoeft dus niet aangesloten te zijn bij de Zonnebloem.

‘Heel gemakkelijk’

De Zonnebloemauto maakt het mogelijk om er onafhankelijk en zelfstandig op uit te trekken, met een familielid of kennis achter het stuur of een vrijwillig chauffeur van de Zonnebloem. Erik uit Oude Pekela is zo’n vrijwillig chauffeur die graag met de auto op stap gaat. Onlangs ging hij met een andere vrijwilliger en een aantal Zonnebloemdeelnemers naar het Louwman Automuseum in Den Haag. Deze maand is hij vrijwilliger bij een kleinschalige vakontie naar Beilen. Ook dan gebruikt hij de Zonnebloemauto – als aanvulling op twee andere bussen waar 5 personen in kunnen. ,,De Zonnebloemauto is een mooie vervoersoplossing voor mensen die afhankelijk zijn van rolstoel of scootmobiel. Het is heel gemakkelijk om de rolstoel of scootmobiel in de auto te rijden en het vastzetten is eenvoudig. De auto rijdt als een normale personenauto en is van alle gemakken voorzien”, aldus de Pekelder.?? 

Meer informatie over de Zonnebloemauto is te vinden op zonnebloem.nl/zonnebloemauto. Voor meer informatie kon men ook bellen naar  076-5646464.  

Via De Koerier