Openluchtspel rond plaggenhut in Oude Pekela

OUDE PEKELA – Rond de bekende plaggenhut van de stichting Siep & Co aan de H. Westerstraat in Oude Pekela werd dinsdag 14 september een openluchtspel opgevoerd.

Acteurs en actrices van de toneelgroep Palvu uit Oude Pekela brengen het stuk Vurige liefde in het veen. In het spel werd een heftige romance op de vroegere Wilde Plaats in Boven Pekela opgevoerd. Het theaterstuk speelt rond het jaar 1810. Destijds waren de Fransen de baas in wat nu Nederland heet. De Wilde Plaats zag er in die tijd heel anders uit dan nu, nmelijk woest en verlaten. Langs het Pekelderdiep was wel bewoning. Daar werd Dientje verliefd op Steven. Maar laatstgenoemde werd ingeloot in het Franse leger en trok als soldaat mee naar verre landen. Dan verschijnt de in Pekela gestationeerde Franse sergeant Jean Roucou ten tonele. Hij ziet, nu Steven is vertrokken, wat Dientje betreft zijn kons schoon…

Aanmelden verplicht

Omdat corona nog steeds niet is verdwenen, is rond de plaggenhut plaats voor slechts 40 personen. Afhankelijk van de belangstelling werd het stuk wellicht twee keer achter elkaar opgevoerd: om 19.30 en 20.30 uur. Licht en geluid worden verzorgd door Anne Henk Ots. Henri Wierth, die het verhaal tot toneelopvoering had bewerkt, en Trijnie Epping-Weits zijn de vertellers. De muzikale intermezzo’s worden gespeeld door violiste Ali Wierth en enkele collega’s. Bij erg grote toeloop werd een tweede avond georganiseerd. De entree bedraagt 5 euro. Aanmelding, verplicht in verband met corona, kon via de telefoonnummers 0597-646198 en 0597-612930.

Via De Koerier