Operatiekamers Bethesda gaan weer open

HOOGEVEEN – De operatiekamers van het Bethesda in Hoogeveen gaan weer open. Zorggroep Treant laat weten dat het aantal coronapatiënten voldoende gedaald is om de reguliere zorg weer op te starten.

Er is in de regio een dalende trend te zien van het aantal coronabesmettingen en er worden minder coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Vanaf dinsdag 25 mei opent Treant Zorggroep daarom weer een aantal operatiekamers in Hoogeveen.

De daling betekent dat er minder capaciteit in de ziekenhuizen nodig is voor coronazorg. Ook het aantal IC- en verpleegbedden voor coronapatiënten op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen is teruggebracht. Hierdoor ontstaat ruimte voor reguliere zorg.

Het tijdelijk sluiten van de operatiekamers in Hoogeveen op 1 mei betekende dat er noodgedwongen operaties zijn uitgesteld. Deze operaties worden als eerste weer ingepland. Patiënten worden persoonlijk door Treant op de hoogte gesteld. 

Het aantal verpleegbedden voor coronapatiënten op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen is inmiddels teruggebracht van 16 naar 12 en het aantal IC-bedden van 12 naar 10. Ook worden er weer patiënten uit andere regio’s overgenomen waar nodig. Op de corona-afdeling van woonzorgcentrum De Horst in Emmen beschikt Treant over 20 bedden. 

Naar verwachting neemt de komende tijd de druk op de coronazorg op de IC en in de kliniek verder af. Zodra de situatie het toelaat, werd de reguliere zorg verder opgeschaald en het aantal operaties uitgebreid. Als de dalende trend doorzet, koerst Treant Zorggroep erop dat het ziekenhuis in september weer normaal in bedrijf is. Treant bereidt zich hierop voor. Dit is uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. 

Via De Veldenkrant

Reizen Laos