Orgel Anders in Wildervank

WILDERVANK – Het traditionele Jan Bosch-orgelconcert in de Grote Kerk van Wildervank zal zaterdag 11 september plaatsvinden. De commissie pakt flink uit met drie uitvoerenden.

Het werd een Orgel anders-concert, zo geeft de Monument- en Concertcommissie Grote Kerk Wildervank aan. Jochem Schuurman, titulair organist van de Martinikerk in Franeker, zal dit concert verzorgen met populaire orgelstukken en samenspel.

Talentvolle trompettiste

Omdat de commissie jong talent wil stimuleren komt trompettiste Roas Kuipers (16 jaar en deelnemer Prinses Christina Concours) met Schuurman mee. Deze talentvolle trompettiste zal drie stukken meespelen. Annechienus Pot uit Wildervank zal een aantal zangstukken voor zijn rekening nemen.

Mijn Gebed, Sonneveld en het Klein Orkest

Op veler verzoek staat Mijn Gebed van D.C. Lewis en Feike Asma op het programma. Dit kon nu geheel origineel uitgevoerd worden met zang, trompet en orgel. Verder zal er veel bekende en nostalgische muziek te horen zijn. Op het programma staat muziek van Sonneveld maar ook het Klein Orkest.

Alles is coronaproof georganiseerd, waarbij de anderhalve meter-regel in acht genomen moet worden. Het concert start om 20.00 uur, de toegang is niet gratis.

Via De Koerier