Overwinning voor honkballers Bedrocks Emmen op Cubs

51 minuten geleden Sport

EMMEN – De honkballers van Bedrocks uit Emmen hebben zondag de thuiswedstrijd tegen Cubs met 14-5 gewonnen.

Bedrocks startte met Kilian Alderlieste op de heuvel, voor de eerste keer dit seizoen, en achter de plaat Robin Brandjes. De Emmer pitcher kende echter geen zenuwen en kreeg slechts één run tegen. De Bedrocks namen in de gelijkmakende slagbeurt afstand en scoorden vier runs. In de tweede inning kwam Cubs uitstekend terug en namen de gasten zelfs een 4-5 voorsprong. In de derde en vierde inning nam Marijn Mast plaats op de heuvel en kwamen Cubs niet meer tot scoren. Bedrocks liepen onder meer door tweehondslagen van Léon Niehof en Bart Jan van de Toom uit naar een 11-5 voorsprong. In de vijfde inning sloeg Harry Boonstra nog een tweehonkslag en kwamen er nog drie Emmenaren over de thuisplaat.

Melvin Brandjes mocht de wedstrijd uitgooien. Geholpen door vangballen van tweede honkman Fernando Acevedo en korte stop Marijn Mast en een eigen aangooi richting eerste honkman Michel Kraayeveld kreeg hij slechts drie slagmensen voor zich. Dat zorgde voor een verdiende en ruime 14-5 zege van de Emmenaren.

De spelers van het tweede team van Bedrocks beleefden een veel mindere zondag. De reserves gingen met maar liefst 1-17 onderuit tegen koploper The Blokes. 

Via De Zuidenvelder