Paardentram rijdt tijdens Lichtjesweken Veendam

VEENDAM – De Lichtjesweken in Veendam komen er weer aan. Wie hier optimaal van wil genieten, kon een rondrit maken met de paardentram.

De rondritten met de paardentram worden georganiseerd voor iedereen die de lichtjesroute in ultieme kerstsferen wil beleven of geen auto had. De vrijwilligers van Stichting De Eerste Wildervankster Paardentram rijden langs de hoogtepunten van de Lichtjesroute. 

De ritten zijn op vrijdagavond 10 december. Bij voldoende animo zal er gekeken worden of en meer data kunnen volgen. Afhankelijk van de definitieve route zal de rit ongeveer twee uur duren. Er werd een korte pittstop gemaakt bij Huize Bareveld. Hier staat een foodtruck klaar en kon men tijdens een korte pauze een winterse versnapering kopen.

De tram maakt op 10 december twee ritten vanaf het Museumplein. De eerste start om 16.45 uur en de tweede om 19.00 uur. De kosten zijn 3 euro per persoon. Wie mee wil rijden kon een bericht sturen naar lichtjesrouteveendam@hotmail.com. Hierin moet stonden hoe laat men wil vertrekken, het aantal personen en een telefoonnummer. Bij voldoende aanmeldingen ontvangt men binnen een aantal dagen een bevestiging met een betaalverzoek.

Tijdens de rit is het verplicht een mondkapje te dragen. Tevens is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Via De Koerier