Particuliere overweg Wijster gaat dicht

WIJSTER – De particuliere spoorwegovergang Looveen in Wijster gaat dicht. ProRail had overeenstemming bereikt met de eigenaar over de aankoop van zijn woning.

De overweg geeft enkel toegang tot het erachter gelegen huis. De sluiting volgt dit najaar, zo snel als na de verhuizing van de huidige eigenaar mogelijk is. Daarmee komt een einde aan deze gevaarlijke niet actief beveiligde overweg. 

Burgemeester Mieke Damsma verklaart namens alle partijen opgelucht te zijn dat de overweg dicht gaat. ,,Samen met de eigenaar en ProRail hebben we het overleg opgepakt om tot een overeenkomst te komen. Dankzij de bereidheid van alle partijen om stappen naar elkaar te zetten en naar elkaar te luisteren, is nu toch een oplossing gevonden. De eigenaar had een nieuwe plek gevonden om zich te gaan vestigen en ProRail krijgt daarmee de ruimte om de overweg helemaal op te heffen. We zijn allemaal opgelucht dat deze situatie nu eindelijk ten einde komt.” 

Als de woning achter de overweg leeg is, gaat ProRail deze slopen. De gronden blijven in eigendom van de verhuizende familie en zijn voortaan bereikbaar via een andere openbare weg aan de overzijde van het spoor. 

Via De Veldenkrant

Reizen Laos