Peter Koekoek nieuwe gemeentesecretaris Tynaarlo

Peter Koekoek.

Peter Koekoek. (Foto: Gemeente Tynaarlo)

TYNAARLO – Peter Koekoek is benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Tynaarlo. Hij start per 27 september. Hij volgt hiermee Johannes van Nieukerken op die eind 2020 vertrok.

Peter Koekoek werd als gemeentesecretaris eerste adviseur van het college van B&W en als directeur eindverantwoordelijk voor de gemeentelijke organisatie. Momenteel werkt hij als raadsgriffier voor de gemeente Tynaarlo.

Burgemeester Marcel Thijsen: ,,We zijn blij dat Peter Koekoek deze stap in zijn carrière bij ons maakt. We leerden hem de afgelopen jaren goed kennen en hebben dan ook groot vertrouwen in hem. Peter Koekoek onderscheidt zich door zijn verbindende kwaliteiten en doortastende aanpak. Als college kijken we ernaar uit om samen met hem verder te bouwen aan de toekomst van onze gemeente.”

Peter Koekoek (34) is dus reeds sinds 2018 als griffier werkzaam voor de gemeente Tynaarlo. Eerder was hij adviseur politiek-bestuurlijke besluitvorming en bestuurlijke vernieuwing bij BMC en daarvoor bij Public Support. Hij werkte bij de provincie Noord-Holland en de gemeenten Bussum, Gooise Meren, Tilburg en Peel en Maas. Koekoek begon zijn loopbaan als geschiedenisdocent. Naast zijn baan is hij al jaren actief als fractielid van het CDA in Hoogeveen. Van die fractie was hij na de verkiezingen in 2018 de voorzitter, tot zijn aantreden in Tynaarlo.

Peter Koekoek kijkt met veel plezier uit naar zijn nieuwe functie, en weet tegelijkertijd ook wat hij achterlaat: ,,Ik heb een prachtige tijd gehad met de gemeenteraad, waarvoor ik alle betrokkenen graag wil bedanken. Vanuit die ervaring blijf ik me in mijn nieuwe rol ook inzetten voor de verbinding tussen organisatie, college en raad. Daarnaast heb ik de gemeente leren kennen als een fijne plek om te werken en ik kijk ernaar uit om samen met de collega’s verder te bouwen aan de organisatie.”

De functie van gemeentesecretaris is de afgelopen periode op interim-basis vervuld door Oeds de Jager. De Jager neemt per 1 augustus afscheid van de organisatie, waarna zijn taken tijdelijk worden waargenomen door de locofunctionarissen.