Petra Kuiper exposeert in kerk Zweeloo

ZWEELOO – Het Zweeler Palet organiseert van zaterdag 16 oktober tot en met zondag 7 november weer een expositie in de kerk van Zweeloo. Het is de zestigste tentoonstelling van de kunstwerkgroep. Dit keer toont Petra Kuiper schilderijen en objecten.

Petra Kuiper is geboren in Heerenveen en sinds 1969 inwoonster van Emmen. Als kind was zij al heel erg bezig met tekenen, kleuren en knutselen. Eind jaren tachtig is de kunstenaresse begonnen met schilderen. In eerste instantie op textiel (zijde) en daarna met acrylverf op doek. Tegenwoordig gebruikt ze niet alleen verf maar ook andere, veelal natuurlijke materialen. Dit om meer reliĆ«f in haar werk te krijgen. 

Kuiper had bij verschillende kunstenaars les gehad en diverse workshops gevolgd. Naast schilderen is zij ook bezig met het maken van objecten van keramiek, veelal in combinatie met andere materialen zoals hout maar ook steen, bijvoorbeeld albast, speksteen en zandsteen. Verder maakt de kunstenaresse gebruik van metaal zoals lood en zink.

De tentoonstelling is geopend op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Via De Veldenkrant