Poplab Drenthe daagt cultuurmakers uit

DRENTHE – Muzikonten, theatermakers en beeldend kunstenaars in Drenthe kunnen weer projectvoorstellen indienen bij Poplab Drenthe. Ze kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage als in het project popmuziek gecombineerd werd met een andere kunstdiscipline.

Poplab Drenthe stimuleert kunstenaars in de provincie te experimenteren met cross-over producties. Voorbeelden zijn combinaties van muziek en beeldende kunst, een mode-event of een dans. Degenen met de meest veelbelovende voorstellen mogen het project dit jaar uitvoeren met een financiële bijdrage. De provincie Drenthe ondersteunt het initiatief.

Projectleider Erik de Vries hoopt ook dit keer op veel creatieve voorstellen. Eerder werd een idee van kunstenaar Delia Bremer uit Nieuweroord gehonoreerd. Zij is op dit moment bezig met het project ‘Wroeten’, waarin de Drentse geschiedenis terugkomt in een lied, theatervoorstelling en beeldende kunst. Verder kon dankzij Poplab Drenthe een schrijverskamp worden gehouden, met als resultaat een internationaal hiphopalbum met daarop bijdragen van vier Drentse urban artiesten. Ook de muzikale productie ‘Skik, 25 jaar live op zien best!’ is vorig jaar mogelijk gemaakt door Poplab Drenthe.

Ideeën en projectvoorstellen kunnen tot 7 juni worden gestuurd naar erik@kunstencultuur.nl. In juni werd bekend gemaakt welke plannen verder mogen worden uitgewerkt.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos