‘Preek van de Leek’ in Stefanuskerk Westerbork

WESTERBORK – In de Stefanuskerk in Westerbork werd zondag 14 november weer een ‘preek van de leek’ gehouden. Dit keer doet Jan Paul van der Jagt zijn verhaal.

Van der Jagt vertelt als ledenprediker over zijn persoonlijke drijfveren en inspiratie. Behalve de teksten werd ook de muziek door hem uitgekozen. ,,Het werd geen gewone kerkdienst’’, belooft Van der Jagt. ,,Er is bijvoorbeeld geen gebed en geen zegen. De gebruikelijke kerkelijke zaken vinden niet plaats en er hoeft niet te worden gezongen. Ik ga vertellen over mezelf, hoe ik geworden ben wie ik ben, welke hoogte- en dieptepunten er in mijn leven zijn geweest, wat ik heb met kerk en geloven, hoe mijn godsbeeld in de loop der jaren is veranderd en welke boodschap ik zou willen uitdragen.’’

De bijeenkomst duurt ongeveer een uur. Na afloop is er gelegenheid om een drankje met hapjes te gebruiken en even na te praten. De toegang is gratis. Bij de uitgang stonden twee collectemandjes, één voor een door Van der Jagt gekozen goed doel (Stichting Alzheimer Nederland) en één voor bijdragen in de kosten van de organisatie. 

De ‘preek van de leek’ begint om 16.30 uur.

Via De Veldenkrant