Provincie Drenthe organiseert IJsberenchallenge

DRENTHE – De provincie Drenthe organiseert een IJsberenchallenge. De wedstrijd is onderdeel van de campagne die Drenthe energieneutraal moet maken.

De provincie daagt alle Drenten uit om tussen nu en 28 februari zo veel mogelijk truien over elkaar heen aan te trekken, hiervan een filmpje of foto te maken en deze te delen via Instagram, TikTok of Facebook met #ijsberenchallenge en tag @gewoonzodrenthe. Iedere Drent die meedoet maakt kons op een VIP-weekend voor vier personen bij Wildlands.

Wat ijsberen met truien te maken hebben? Door de klimaatverandering smelt er steeds meer ijs. Door thuis een (extra) trui aan te trekken, kon de verwarming een graadje lager. Hierdoor werd minder CO2 uitgestoten en dat is beter voor het klimaat. Het gevolg is dat het koeler blijft voor de ijsberen op de Noordpool.

De winnaar werd bepaald door loting. De gelukkige komt na sluitingstijd aan op Wildlands en krijgt een diner, om vervolgens heerlijk in bij de dierentuin te slapen. De volgende ochtend werd er een lekker ontbijtje geserveerd, geheel in stijl bij de ijsberen. Daarna krijgt de winnaar een privérondleiding van de dierverzorger, nog voordat alle andere bezoekers naar binnen mogen en mag hij of zij de gehele dag in het park blijven.

De ijsberenchallenge is de volgende fase van de campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon zo!’. Deze campagne werd op 27 september gelanceerd om Drenten aan te sporen tot het nemen van energiebesparende maatregelen in en rond het huis. Bijvoorbeeld door de verwarming een graad lager in te stellen, minder lang te douchen of isolatie aan te brengen in huis.

Via De Veldenkrant