Provincie lanceert energiebesparingscampagne

EMMEN – De komende twee jaar zullen Drenten regelmatig het beeldmerk Gewoon zo! zien, bijvoorbeeld in het straatbeeld en online. De provincie lanceerde maandag de campagne Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon zo!. 

Dat is een campagne om Drenten aan te sporen tot het nemen van energiebesparende maatregelen in en rond het huis. Bijvoorbeeld door de verwarming een graad lager in te stellen, minder lang te douchen of isolatie aan te brengen in huis. ,,Wij vinden het belangrijk om te laten zien dat inwoners door kleine stappen te zetten al mee kunnen doen met de energietransitie. Elke stap die we zetten is er één en al die stappen samen zorgen voor grote impact”, vertelt gedeputeerde Tjisse Stelpstra. 

In de campagne komen kleine energiebesparende maatregelen aan bod, maar ook het belang van isoleren. ,,Dat doen we, omdat energiebesparing eigenlijk begint bij goede isolatie. Alleen al door goede isolatie heb je meer comfort in huis, bespaar je energie en stoot je minder CO2 uit.” 

De campagne richt zich op alle Drenten, maar besteedt ook aandacht aan specifieke doelgroepen door in te spelen op natuurlijke momenten waarop zij denken aan energiebesparing. Het gaat dan bijvoorbeeld inwoners die een huis kopen en/of gaan verbouwen. Huurders worden meegenomen, door de samenwerking op te zoeken met woningbouwcorporaties en ook jonge gezinnen zijn een specifieke doelgroep. Voor de kinderen werd dit najaar een challenge uitgerold via social media en basisscholen en er komt een lespakket in samenwerking met IVN Natuureducatie. Meer informatie is te vinden op www.gewoonzodrenthe.nl.

Via De Zuidenvelder