Provincie zoekt naam voor nieuwe fly-over bij Emmen-West

EMMEN – De provincie Drenthe had een prijsvraag uitgeschreven om de nieuwe fly-over bij Emmen-West van een naam te voorzien.

De constructie nadert zijn voltooiing. De fly-over zorgt er voor dat het verkeer op de N34 straks vlotter en veiliger kon doorrijden naar de plaats van bestemming. Om de aanwinst van een passende naam te voorzien, roept de provincie nu de hulp in van het publiek. Het inzenden van suggesties kon tot 10 augustus via het aanmeldformulier dat te vinden is via provincie.drenthe.nl. De winnaar ontvangt een diner voor vier personen. 

Het knooppunt Emmen-West kent straks drie verdiepingen: begane grond (lokale wegen), eerste verdieping (N34) en een tweede verdieping (fly-over). De fly-over van honderd meter ligt op een hoogte van twaalf meter en steunt op drie pijlers en twee landhoofden. Het is een bijzonder bouwwerk met een unieke vorm. Door haar slanke en ronde vormen werd het gezien als een visitekaartje voor de gemeente Emmen en de provincie Drenthe. Op 20 juli werd het beton gestort voor het laatste deel van de fly-over. In de bouwvak had het beton de tijd om uit te harden. Eind 2021 is het knooppunt Emmen-West gereed.

Via De Zuidenvelder