Rabocup-loopcircuit weer van start met MV Moves Run in Tynaarlo

Na anderhalf jaar gaat in september de Rabocup weer van start. (foto Rabocup Assen en Noord-Drenthe)

Na anderhalf jaar gaat in september de Rabocup weer van start. (foto Rabocup Assen en Noord-Drenthe) ( )

TYNAARLO – Met de MV Moves Run in Tynaarlo gaat op zaterdag 4 september het Loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe weer van start.

Door alle coronamaatregelen had het loopcircuit anderhalf jaar stilgelegen. Wedstrijden konden geen doorgang vinden. Nu de maatregelen versoepeld zijn, kon het loopcircuit weer van start gaan. Er stonden dit jaar nog vijf wedstrijden op het programma: de MV Moves Run in Tynaarlo op zaterdag 4 september, de Annerboscross in Annen op zondag 3 oktober, de Zuidlaardermarktloop in Zuidlaren op zaterdag 16 oktober, de VOV Run in Vries op zondag 14 november en de Zeijer Strubbenloop in Zeijen op zondag 28 november. De wedstrijden in Annerveenschekonaal, Gieten en Borger en de Arnoud Magnin Wintercross in Zuidlaren zullen dit jaar niet meer plaatsvinden en stonden voor 2022 weer op de kalender. Het wedstrijdreglement is aangepast aan de huidige wedstrijdreeks en staat vermeld op de website van de Rabocup: www.rabocupassennoorddrenthe.nl. De informatie over de diverse lopen staat ook vermeld op deze website, maar is ook te vinden op de websites van de lokale organisaties.

De overkoepelende organisatie van het Loopcircuit Rabocup Assen en Noord-Drenthe rekent er op dat er veel deelname zal zijn bij de vijf wedstrijden. ,,Lopers en loopsters hebben lange tijd geen of nagenoeg geen wedstrijden kunnen lopen en stonden te trappelen om weer los te kunnen. De Rabocup biedt deze mogelijkheid, met vijf gevarieerde wedstrijden.”