Regenboogkast voor Bibliotheek Emmen

EMMEN – In Bibliotheek Emmen werd donderdagmiddag officieel de Regenboogkast geopend. In de kast is informatie te vinden over homoseksualiteit en verwante zaken.

De kast komt voort uit een initiatief van een groep LHBTI-jongeren uit Emmen en omgeving, in samenwerking met de bibliotheek. De jongeren vinden dat er nog veel winst valt te behalen op het gebied van de acceptatie en emancipatie van LHBTI’ers in Emmen.

Veel Drentse jongeren die in de kast zitten of net uit de kast zijn, voelen zich niet altijd even veilig genoeg om zichzelf te zijn. Ook is het voor veel mensen lastig om op een toegankelijke manier informatie te vinden over onderwerpen rondom LHBTI. In de Regenboogkast stonden daarom boeken over onderwerpen zoals homoseksualiteit, transgender zijn, uit de kast komen en acceptatie. De collectie is samengesteld door de jongeren die meewerkten aan dit project, maar is geschikt voor jong en oud. 

De officiële ingebruikneming gebeurt door wethouder Guido Rink. De eerste 25 gebruikers van de Regenboogkast ontvangen een door de jongeren ontwikkelde goodiebag.

Via De Zuidenvelder