Repetities in Westerbork voor concert met Henk Poort

WESTERBORK – Grootkoor Drenthe start in oktober met de repetities voor een kerstconcert met zanger Henk Poort. Er werd geoefend in de Voorhof in Westerbork, de uitvoering is op 17 december in De Nieuwe Kolk in Assen.

Wie graag zingt en achttien jaar of ouder is, kon zich aanmelden voor het koor. Er zal vijf keer worden gerepeteerd onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Behalve leuk is dit ook heel gezond, zo stellen de initiatiefnemers. ,,Na afloop van een koorrepetitie voelt men zich opgelucht en ontspannen. Zingen in een koor is ook een sociale activiteit. Je maakt deel uit van een groep en deelt dezelfde passie”, aldus Van der Mei. 

De koorrepetities zullen plaatsvinden op vrijdagavond 1 oktober, 29 oktober, 19 november, 3 december en een generale op 17 december. De oefenavonden zijn telkens van 19.15 tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestonden uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek en een studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kon worden. De dirigenten geven zangtips om het niveau te verbeteren.

Opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte een diepe indruk. Tijdens het kerstconcert in Assen werd Poort begeleid door pianist Rob van Dijk.

Meer informatie over het Grootkoor en inschrijven is te vinden op www.grootkoor.nl. Het is ook mogelijk een e-mail te sturen naar zing@grootkoor.nl.

Via De Veldenkrant