Robert Kleine beoogd lijsttrekker CDA Emmen

EMMEN – Het afdelingsbestuur van het CDA Emmen had Robert Kleine voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Met de voordracht neemt het bestuur het advies van de kondidatenadviescommissie eenstemmig over. Tijdens de algemene ledenvergadering op 22 november moet de keuze voor Kleine nog worden bekrachtigd.

Robert Kleine is als wethouder verantwoordelijk voor vele beleidsterreinen, waaronder onderwijs, welzijn, toerisme, cultuur en land- en tuinbouw. Volgens zijn partij had hij ‘opmerkelijke resultaten’ behaald. ,,Niet onbelangrijk daarbij zijn de goede contacten met veel mensen in Den Haag, onder andere door zijn voorzitterschap van CDA-Drenthe. Nuchter als hij is, weet hij dat het altijd nog beter kon en wil hij zijn taken graag ook de komende vier jaar uitvoeren’’, aldus het CDA in een verklaring. 

Robert Kleine is wat het Emmer CDA-bestuur betreft, ‘de ideale lijsttrekker voor de verkiezingen van 2022’. ,,De afgelopen periode had Robert Kleine zich nog verder ontwikkeld tot een échte CDA-volksvertegenwoordiger. Zijn gevoel voor wat leeft in Emmen, zijn goed ontwikkelde netwerk in de hele gemeente, in de provincie en in het land, en zijn nuchtere communicatieve vaardigheden (niet moeilijker maken dan het is) maken Robert tot een verbindende lijsttrekker’’, zo werd gesteld.  

Via De Zuidenvelder