Roel Barkhof nieuwe voorzitter van het Huus van de Taol

REGIO – Roel Barkhof is de nieuwe voorzitter van streektaalorganisatie Huus van de Taol. Hij had de voorzittershamer overgenomen van Emko Dolfing.

Emko Dolfing was sinds januari 2019 voorzitter van het Huus van de Taol. ,,Aan een val op het ijs afgelopen winter heb ik zoveel klachten overgehouden dat mijn gezondheid het op dit moment niet toelaat om mij vol in te zetten voor het Huus van de Taol”, aldus Dolfing.

Met Roel Barkhof had het Huus van de Taol een ondernemende voorzitter in huis gehaald die zijn weg in de bestuurlijke wereld goed kent, en kon bogen op veel ervaring in diverse functies in Noord-Nederland. Barkhof werkte als journalist bij verschillende kranten in de regio, was verslaggever bij Radio Drenthe en één van de grondleggers van TV Drenthe, waar hij diverse functies bekleed had. Sinds 1998 is Barkhof actief als zelfstandig ondernemer op het gebied van communicatie, public relations en informatievoorziening bij de overheid en in het bedrijfsleven.

Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol: ,,Het is spijtig dat we al zo snel afscheid hebben moeten nemen van een betrokken voorzitter als Emko Dolfing. Gelukkig hebben we in de persoon van Roel Barkhof een goede opvolger gevonden, met veel ervaring in het bedrijfsleven en met een goed netwerk in de politiek.” Barkhof begint in januari 2022 officieel aan zijn rol als voorzitter van het Huus van de Taol, maar zal de komende tijd al wel bij een aantal activiteiten aanwezig zijn.

Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.