Roofvogels in actie in Smalspoormuseum

ERICA – Het Industrieel Smalspoormuseum in Erica staat zaterdag en zondag, tijdens het laatste openingsweekend van dit seizoen, in het teken van roofvogels en wandelen.

Zaterdag is het de jaarlijkse Nacht van de Nacht, waarin aandacht werd gevraagd voor de duisternis van de nacht. Het museum organiseert deze avond een treinrit en een wandeling in het donker. Rond 21.00 vertrekt de trein voor een rondrit. De deelnemers worden dan naar het startpunt van de nachtelijke wandeling door het Amsterdamscheveld gebracht.

Zondag is er een extra attractie. Dan komt De Valkenhof uit Aalten, een erkend bedrijf met een keurmerk voor valkeniersdiensten, naar het museum. Men verzorgt twee demonstraties met verschillende roofvogels, zoals valken, uilen, buizerds, arenden en gieren. Het bedrijf beschikt over 28 roofvogels. Tijdens deze demonstraties ziet men onder andere  hoe uilen bijna geruisloos vliegen, hoe gieren het verstopte aas toch kunnen vinden en hoe groot een arend is. Het museum is deze dag vanaf 10.00 uur geopend. De shows zijn om 12.00 en 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.smalspoorcentrum.nl.

Via De Zuidenvelder