Roon Staal geeft kerstconcert in kerkje van Eext

EEXT – Zanger en pianist Roon Staal toert van 7 tot en met 23 december door heel Nederland met zijn nieuwe kerstprogramma. Eext is één van de zestien locaties die Staal met zijn kerstconcerten aandoet.

Het kerstconcert vindt op vrijdag 10 december plaats in het kerkje van Eext en begint om 20.00 uur. Een QR-code is verplicht en daardoor geldt er geen 1,5-meterregel. Mocht dit tijdens de persconferentie van 3 december alsnog worden ingesteld, dan zal deze regel uiteraard wel worden gehanteerd. Maar ook dan gaat het kerstconcert gewoon door.

Zo’n 20 jaar geleden bracht Roon Staal met zijn lied ‘Help me through the night’ een evergreen uit en inmiddels treedt de 41-jarige musicus zowel in Nederland als in het buitenland op met vijf tours per jaar, waaronder de populaire Kersttour. Met zijn heldere tenorstem en vloeiende begeleiding op de piano lijkt Staal de juiste snaren bij het publiek te raken tijdens de donkere dagen van het jaar die voor veel mensen juist zo gezellig en lichtrijk zijn. Vertolkingen van bekende songs als ‘Oh holy night’,’Stille nacht’, ‘Mary’s Boy Child’, ‘Gloria in Excelsis Deo’, ‘Away in a manger’, ‘The holy city’, ‘Midden in de winternacht’ en ‘In the bleak midwinter’ worden tijdens de sfeervolle kerstconcerten op zijn eigen authentieke wijze ten gehore gebracht.

Roon Staal bracht in totaal vijftien albums uit. Twee van die albums zijn ‘The Christmas Album I’ (geproduceerd en opgenomen in het Russische Vladivostok) en ‘The Christmas Album II’ (geproduceerd en opgenomen in Nederland). Deze zijn bij de kerstconcerten te zien en te verkrijgen.

Alle informatie met betrekking tot de Kersttour van Roon Staal en het concert in Eext is te vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar ook worden gemaakt, of via 06-15403125.