Roy Haak in 24 uurs-race van Spa-Francorchamps

WESTERBORK – Roy Haak. de autocoureur uit Westerbork, staat op 23 en 24 oktober aan de start op het circuit van Spa-Francorchamps. Hij neemt deel aan de 24 uurs-race en daarmee gaat een lang gekoesterde jongensdroom in vervulling.

De race werd op zaterdag en zondag verreden, de trainingen zijn op de voorafgaande vrijdag. Het zal voor Haak wel even wennen zijn, want de coureur van Willem van Dalen Racing Westerbork had nog nooit eerder in het donker geracet.

Per team worden drie auto’s ingezet, die met vier coureurs bemand worden. Na een afgesproken aantal ronden stapt een andere rijder achter het stuur. Tevens kon er dan getankt worden en andere service worden verricht door de monteurs. Met ruim 100 auto’s op de baan, waarvan bijna 70 Citroën C1’s, werd dit een enorme uitdaging.

Voor deze race zal het team uit Westerbork het eigen serviceteam aanvullen met monteurs van het ervaren DAT Racing Team uit Genemuiden. Het team van Willem van Dalen Racing Westerbork rijdt met drie Citroën C1’s. Haak is gewend aan dit type, omdat het vergelijkbaar is met zijn eigen Peugeot 107 waarin hij  had deelgenomen aan de PTC-racing cupwedstrijden.

Via De Veldenkrant