Schildersgroep Rensenpark richt zich na Nachtwacht op Van Gogh

EMMEN – In het Rensenpark in Emmen is de laatste hand gelegd aan een natuurgetrouwe kopie van de Nachtwacht. De schildersgroep had de klus voltooid en richt zich nu op het werk van Vincent van Gogh en een nieuwe Rembrandt.

In de voormalige Savannestal van de dierentuin is inmiddels begonnen aan een nieuw project. Ook dit keer gaat het erom de amateurschilderkunst bij het grote publiek te promoten. Dat gebeurt dit keer door het schilderen van natuurgetrouwe kopieën van de schilderijen van Vincent van Gogh. Daarnaast werd als eerbetoon aan Rembrandt ‘De Legende van Rembrandt’ geschilderd.

Rembrandt wilde aan het einde van zijn leven nog éénmaal een groot meesterwerk schilderen, maar hij overleed voordat hij het plan kon uitvoeren. De schildersgroep in het Rensenpark wil nu in het gedachtenpatroon van Rembrandt proberen dit spektakelstuk alsnog te realiseren. Ze worden hierbij ondersteund door een Rembrandt-expert.

Het nieuwe doek krijgt vrijwel dezelfde afmetingen als de Nachtwacht. Het schilderen zal naar verwachting ongeveer drie jaar in beslag nemen. Gedurende dit proces is het publiek tijdens openingstijden van harte welkom om de Nachtwacht te bewonderen en te zien hoe de schilders aan het werk zijn met doeken van Van Gogh en de nieuwe Rembrandt. Er stonden vrijwilligers klaar om desgewesnt vragen te beantwoorden en een rondleiding te geven. 

Het atelier in het Rensenpark is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur en op koopzondagen van 13.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Via De Zuidenvelder