Schoonebekers vieren briljanten huwelijksfeest

30 minuten geleden Algemeen

SCHOONEBEEK – Nico en Hennie de Mes uit Schoonebeek hebben woensdag hun 65-jarig huwelijksfeest gevierd. Ze kregen onder anderen bezoek van locoburgemeester Guido Rink die het stralende paar kwam feliciteren.

Na een verkeringstijd van ongeveer 4 jaar gaven Nico (91)en Hennie (89) elkaar het jawoord in Haarlem. Ze gingen wonen in Heemstede en kregen drie dochters waarvan de eerste twee een tweeling. Het briljanten paar leerde elkaar kennen op een verjaardagfeestje bij een vriend van Nico, waarvoor ook Hennie Mors was uitgenodigd. Daar sprong de vonk over.

Na de lagere school moest Nico direct aan het werk, maar hij kon wel een avondschoolopleiding voor timmerman volgen. Nico: ,,Mijn vader was elektriciën en vond dat niks voor mij, maar toen hij een eigen elektriciteitszaak kreeg, gaf hij toe dat de opleiding voor elektriciën achteraf toch handiger was geweest.’’ Hennie ging na de lagere school naar de huishoudschool en volgde een opleiding voor coupeuse. Ze ging daarna aan de slag bij C&A.

Uiteindelijk kwamen Nico en Hennie samen met dochter Ingrid in 2014 vanuit Heemstede naar Nieuw-Schoonebeek waar Ingrid een bruidsmodezaak begon. Ze gingen wonen in een boerderij aan de Europaweg. Ingrid woont daar nog, maar Nico en Hennie hebben twee jaar geleden hun intrek genomen in een zorgappartement aan de Pallert in Schoonebeek waar zij het best naar hun zin hebben. 

Het wennen aan de Drentse cultuur ging snel toen in Schoonebeek voorbereidingen moesten getroffen voor het volksfeest. De handen werden direct uit de mouwen gestoken om mee te helpen. 

Nico mag graag puzzelen en Hennie is vooral druk met breien. De twee genieten ook volop van hun drie dochters met aanhang, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Misschien iets minder mobiel, maar ze blijven met volle teugen genieten van het leven en wonen in Schoonebeek.

Via De Zuidenvelder