Schrijfwedstrijd van Huus van de Taol

BEILEN – Het Huus van de Taol organiseert een schrijfwedstrijd waarvoor de deelnemers bijdragen in hun eigen streektaal kunnen insturen. Van Gronings tot Achterhoeks, alles is welkom.

De wedstrijd kent twee categorieën: volwassenen en jeugd van 12 tot 18 jaar. Het thema van de verhalen is ‘De gele taofel’. Dit betekent dat er in het verhaal ergens een gele tafel moet voorkomen. Dit meubelstuk kon een belangrijke rol in het verhaal spelen of op de achtergrond blijven, het is maar waar de schrijver voor kiest. 

De eerste prijs is een dinerbon van 250 euro. De tweede prijs is een dinerbon van 100 euro. De jeugdprijs is een set Apple Airpods Pro. De winnende verhalen worden gepubliceerd in ‘Zinnig’, het eigen tijdschrift van de streektaalorganisatie. 

De jury bestaat uit mensen uit verschillende delen van het Nedersaksische taalgebied. Zij beoordelen de verhalen zonder dat ze de naam van de schrijver weten. De verhalen mogen maximaal 1250 woorden lang zijn. Insturen kon tot 1 februari naar info@huusvandetaol.nl met in de onderwerpbalk de vermelding ‘schriefwedstried’.  Deelnemers aan de jeugdwedstrijd zetten bovenaan hun verhaal ‘jeugd’ en schrijven daarachter hun leeftijd.

Via De Veldenkrant