Sint beleeft prachtige intocht in Annen

ANNEN – Sinterklaas had afgelopen zaterdag ook een bezoek gebracht aan Annen. 

Op uitnodiging van de ondernemersvereniging Anno liet hij zich met een gezellige optocht in een groot deel van de straten zien. Achterop een menwagen kon hij een behoorlijke afstand afleggen, zonder dat de oude man zelf moe werd. Ruiters van de Brinkruiters begeleidden hem, evenals de vrijwillige brandweer in Annen. Hekkensluiter was een DJ die gezellige Sintmuziek speelde. Een tiental pieten huppelden vrolijk mee en deelden de pepernoten uit. 

Pietenparcours
Het was gezellig druk langs de route. Maar omdat de route lang genoeg was, was er voor iedereen ruim plek om de stoet langs te zien komen. Na afloop was er in de sporthal een pietenparcours uitgezet voor de kinderen uit Annen. Bijna 300 kinderen doorliepen dit parcours met succes, geholpen door de pieten. De ouders bleven buiten. Na afloop kreeg ieder kind persoon van Sinterklaas een echt pietendiploma met handtekening van de sint.

Tor slot bracht Sinterklaas nog een bezoek aan ‘t Holthuys. Ook daar werd hij met open armen ontvangen. De ondernemersvereniging en de Sinterklaas-organisatie kijken met veel plezier terug op deze bijzondere dag. ,,Ondanks de beperkingen hebben we een ontzettend leuk programma kunnen bedenken. We waren positief verrast over de grote hoeveelheid mensen langs de route. Ondanks dat hebben we bij alle delen van het programma mensen de ruimte kunnen bieden die momenteel nodig is’’, aldus een van de vrijwilligers van de Sinterklaascommissie.