Smalspoor Museum knapt binnengedeelte op

ERICA – Het Industrieel Smalspoor Museum in Erica start binnenkort met het herinrichten van het binnenmuseum.

De herinrichting zorgt ervoor dat de bezoeker meer betrokken werd bij het verhaal van het museum. Er komen nieuwe looproutes met interactieve beelden en objecten. De herinrichting is mede tot stand gekomen door een bijdrage uit de stimuleringsregeling Recreatie & Toerisme van de gemeente Emmen.   

Men wil onder meer het restaurant en de museumhal beter met elkaar verbinden. De tussenwand werd voorzien van glas en er komen extra deuren tussen beide ruimten. Zo werd de zichtbaarheid en toegankelijkheid van restaurant naar museum verbeterd. De looproutes volgen een verhaallijn. Interactieve beelden en objecten vertellen het verhaal van de belangrijke functie die smalspoor had vervuld bij de industriĆ«le ontwikkeling van Nederland in de vorige eeuw. De bezoeker werd uitgedaagd om beelden op te zoeken die passen bij de herinnering van smalspoor in de eigen omgeving. 

Het Smalspoormuseum blijft voortdurend vernieuwen. De afgelopen jaren is er al flink geĆÆnvesteerd in het grootste gedeelte van het museum: het zes hectare grote terrein met rondrit, de historische Fijnfabriek, de remise en de vele smalspoortreinen. 

Via De Zuidenvelder