Smeenge en Ruijter achtste in tweede etappe Swiss Epic

Tim Smeenge en Teus Ruijter in actie tijdens de tweede etappe van de Swiss Epic. (foto Martin Schuttert)

Tim Smeenge en Teus Ruijter in actie tijdens de tweede etappe van de Swiss Epic. (foto Martin Schuttert)

VALPOSCHIAVO – Mountainbiker Tim Smeenge uit Zeegse is vandaag samen met zijn ploegmaat Teus Ruijter als achtste geëindigd in de tweede etappe van de Swiss Epic.

De Swiss Epic is een vijfdaagse etappekoers voor mountainbikers die de rijders van Sankt Moritz naar de finishplaats Davos voert over 350 kilometer en ruim 12.000 hoogtemeters. Voor Ties Ruijter is het zijn eerste deelname aan deze zware mountainbikerace als gastrenner van het KMC-team.

De eerste etappe werd gisteren verreden in de bergen rond Sankt Moritz en Lake Silvaplana. Hierin kenden Smeenge en Ruijter een moeizame start. Ze reden vervolgens een sterke klim, maar verloren daarna weer terrein in de afdaling en eindigden uiteindelijk als dertiende.

,,De tweede etappe van Sankt Moritz naar Valposchiavo ging erg goed, alhoewel ik het in de tweede klim op ruim 2000 meter hoogte wel even lastig had. Gelukkig kwam ik er weer door en konden we enkele teams inhalen om vervolgens af te dalen naar de finish”, aldus Smeenge nadat hij met Ruijter als achtste over de finishlijn was gekomen.

De eerste twee etappes werden beide gewonnen door het Zwitserse duo Rohrbach-Flückiger.