Smilde had nieuwe werkgroep Muziek

SMILDE – De Culturele Raad van Smilde (CRAS) is uitgebreid met de nieuwe werkgroep Muziek. De leden gaan muziekavonden organiseren in Smilde en Hoogersmilde.

De nieuwe werkgroep bestaat uit Henk Spierings, Linda Veenhuis, Peter Bes, Gert Jan Gjaltema en Henk Trox. Zodra de coronabeperkingen zijn opgeheven, starten ze met een serie concerten.

De eerst staat gepland voor 8 oktober in de dan gerestaureerde Koepelkerk. Daar zullen de Stroatklinkers optreden, een groep die zingt in het Gronings in combinatie met bluegrassmuziek. Het tweede concert is op 12 november in de zaal van restaurant De Nieuwe Bentepol aan de Bosweg in Hoogersmilde. Hier zal een dubbelconcert plaatsvinden. Singer-songwriter Ilse Oversier uit Groningen treedt op samen met Flatlandish. Te horen zijn covers van bekende en minder bekende artiesten zoals Neil Young, Neil Finn/Crowded House, Allan Taylor, Simon & Garfunkel enzovoort.

De serie werd afgesloten op 10 december in de Koepelkerk. Dan zal Unicorn optreden, een muziekgroep met Keltische muziek, klezmer, shanties en bluegrass.

De werkgroep hoopt met de concertenserie een nieuwe impuls te geven aan het muziekleven in de Smildes. Ook werd de klassieke muziek niet vergeten. De werkgroep komt hierover binnenkort met meer nieuws.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos