Sp. Roswinkel is niet bij de les

ROSWINKEL – In de zondag 5e klasse D had Sp. Roswinkel op eigen veld een zeker overwinning in de laatste fase nog uit handen laten glippen. 

Na een 1-1 ruststand  verloor de formatie van trainer Cor Lubach met 5-4 van Buinerveen. In het eerste kwartier werd er goed gevoetbald door twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. In de 17e minuut was het Roy van der Sluis die Roswinkel op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Op slag van rust kwam Buinerveen onverwachts goed terug met de gelijkmaker. Na de thee was Buinerveen zeker tien minuten de bovenliggende partij  en drukte dat ook uit in een doelpunt: 1-2. Vlak daarna had Buinerveen de wedstrijd in het slot kunnen zetten, maar een toegekende strafschop werd door doelman Recardo Prins gestopt. Dat gaf Roswinkel weer moed en wist een kwartier voor tijd op gelijke hoogte te komen via Jens Katuin. Bart Huizingh was even later ook trefzeker en zorgde voor een 3-2 voorsprong. Vijf minuten voor tijd was het weer Jens Katuin die scoorde. 4-2. Kat in ’t bakkie, zou je zeggen, maar het pakte anders uit. Bij een diepe bal van Buinerveen riep de doelman ‘los’, maar een glijpartij van de goalie zorgde voor de 4-3. Dat betekende weer hoop voor Buinerveen en even later de 4-4.

In de extra tijd wist Buinerveen de thuisclub helemaal in rouw te dompelen door ook nog de winnende treffer te maken. Het werd 4-5 en dat kun je volgens Roswinkel trainer Cor Lubach niet verzinnen. ,,De wedstrijd is bij 4-3 niet slim uitgespeeld. Heel sneu, maar dat is ook voetbal.”

Via De Zuidenvelder