SP-voorman Mastenbroek stopt; Hensen opvolger

GRONINGEN – Na tien jaar neemt SP-fractievoorzitter Jan Hein Mastenbroek uit Lucaswolde afscheid van de Groninger Provinciale Staten. Na het zomerreces zal stad-Groninger Agnes Bakker zijn plaats innemen. Pekelder Henk Hensen werd de nieuwe fractievoorzitter.

Mastenbroek was fractievoorzitter sinds het vertrek van Sandra Beckerman naar de Tweede Kamer. De politicus werd onlangs twee keer vader, aan welke rol hij meer tijd wil kunnen besteden.

Agnes Bakker is bekend in de Groningse wereld van natuur, milieu, kunst en cultuur en vooral van ‘Breien voor Groningen’, de protestactie tegen de gaswinning die samen met Milieudefensie werd opgezet.

Statenlid Henk Hensen zal de rol van fractievoorzitter gaan vervullen. Hensen: ,,In de aanloop naar de Statenverkiezingen van 2023 zullen wij alles op alles zetten om weer de grootste partij van Groningen te worden en zo in een college weer het verschil te kunnen maken.’’

De SP fractie is met vier zetels op dit moment de grootste oppositiefractie in de Staten van Groningen. Naast Hensen en Bakker, bestaat de fractie na de zomer uit Joke Lesman en Kees Frenay.

Via De Koerier

Reizen Laos