Spray-Park zwembad Aquarena geopend

EMMEN – Op het buitenterrein van zwembad Aquarena in Emmen is woensdagmiddag het ‘Spray-Park’ geopend. Met een druk op de knop stelde sportwethouder René van der Weide de watersproeiers in werking. Hij werd daarbij geassisteerd door Noa Westerhof.

Met de opening van de waterspeelplaats is de nieuwbouw van het Aquarena officieel afgerond. Van der Weide: ,,Het Spray-Park maakt het plaatje echt af. Naast dat het een leuke plek is om te recreëren, zorgt het er ook voor dat kinderen spelenderwijs kunnen kennismaken met water. Tegelijk leren ze de gevaren van water inzien.’’

Het op een speelse manier kennismaken met water is één van de belangrijke elementen in Aquarena. Hier is nadrukkelijk aandacht voor geweest bij de nieuwbouw. Zo is er binnen een doe en ontdek-gebied met verschillende waterornamenten. Deze lijn is doorgetrokken bij de inrichting van het buitenterrein. Ook buiten krijgen kinderen de mogelijkheid om op een speelse manier aan water te wennen. Naast de ruime ligweide stonden watersproeiers en verschillende waterspeelelementen. Ook is er een terras.

In oktober 2019 is het nieuwe Aquarena officieel geopend. Het zwembad had een achtbaanswedstrijdbad, een doelgroepenbad met verstelbare bodem, een recreatie- en een peuterbad. Daarnaast biedt het zwembad uitgebreide wellnessmogelijkheden, een zes meter hoge klimwand, meerdere glijbanen met snelheidsmeters en innovatieve speelvoorzieningen voor de kleintjes. Vanwege alle duurzame toepassingen is Aquarena één van de zuinigste zwembaden van het land. 

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos