Staande ovatie van uitverkochte zaal na première NOORD

ZUIDBROEK – De première van theaterspektakel NOORD in de Eurohallen in Zuidbroek is vrijdag een groot succes geworden. Een stondende ovatie viel de cast ten deel.

De cast, dansers en muzikonten speelden de sterren van de hemel. De muziek, die speciaal voor deze voorstelling werd geschreven, werd op fenomenale wijze vertolkt door Arend Bouwmeester, Christof Bauwens en Bruno Brands. De spectaculaire projecties overdonderden het publiek dat na afloop vol bewondering naar buiten liep.

Verdwenen boerderij 

Menke (actrice Esmee de Boer) gaat in dit spannende (liefdes)verhaal op zoek naar de oorzaak van een op mysterieuze wijze verdwenen boerderij, inclusief boer Tjeert (acteur Albert Secuur). De cast maakt goed gebruik van het ruime podium en duikt op verschillende plekken op. Het toneelspel, de zang en dans worden versterkt door imposante, meer dan levensgrote beelden vertoont op het zeven meter hoge, gebogen beeldscherm. Deze beelden zijn de afgelopen twee jaar geschoten op onder andere het Groninger wad, in de koolzaadvelden, in Noordpolderzijl en onder water. Het publiek werd door de beelden bijna letterlijk meegezogen het verhaal in, onder water en de aarde in.

Dijken breken 

NOORD is een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van het bestonden, vol live-muziek, spectaculaire filmbeelden en effecten. Het publiek ervoer een meer dan magische beleving waarin de dijken breken en de aarde zijn verhaal vertelt. De bezoekers kwamen ogen en oren te kort. Theaterspektakel Noord is bijna 30 keer te zien in Zuidbroek. 

Via De Koerier