Stichting Bloemencorso Eelde hoopt op parade met mozaïeken

EELDE – Een optocht van versierde wagens zit er ook dit jaar niet in. Maar Stichting Bloemencorso hoopt in het eerste weekend van september wel een parade met rijdende mozaïeken te kunnen organiseren.

Stichting Bloemencorso Eelde had het besluit over het al dan niet door laten gaan van het corso zo lang mogelijk uitgesteld. ,,Vorig jaar waren wij al vroeg tot het besluit gekomen dat het niet verantwoord was om het Bloemencorso door te laten gaan. Maar dit jaar had hoop op betere tijden de overhand gehad”, zegt voorzitter Jacqueline Haijkens. ,,De positieve ontwikkelingen rondom het coronabeleid stellen ons in staat om te gaan voor het hoogst haalbare.”

Voor het bouwen van corsowagens is het al te laat. Daarom gaan alle wijken aan de slag met het bouwen van mozaïeken. Deze worden geplaatst op het onderstel van een corsowagen. Haijkens: ,,Dit stelt ons namelijk in de gelegenheid – mits het is toegestonden – op een later moment te kiezen voor een rijdend festijn van mozaïeken. Het zou namelijk goed kunnen dat een echte parade weer tot de mogelijkheden behoort. Mocht dit niet lukken, dan stellen we de mozaïeken op in het dorp.” Ook vorig jaar waren op tientallen plekken in Eelde, Paterswolde en Eelderwolde prachtige mozaïeken te zien in het weekend dat eigenlijk het Bloemencorso gehouden zou worden. ,,We hopen voor iedereen dat het Bloemencorso in deze aangepaste versie – stilstondend of rijdend – toch als een groot feest werd ervaren.”

Het Bloemencorso bestaat dit jaar 65 jaar. Doordat er nog veel onzekerheden zijn, is besloten het jubileumfeest uit te stellen naar volgend jaar. Dan zal het 65-jarig bestonden alsnog groots worden gevierd. Wel verschijnt dit jaar het jubileumboek ‘65 jaar Bloemencorso Eelde’, waarin uitgebreid werd teruggeblikt op alle voorgaande corsojaren. Het boek is vanaf eind juni te bestellen via www.bloemencorsoeelde.nl.

Jacqueline Haijkens stelt tot haar genoegen vast dat de eerste corsokriebels weer beginnen op te spelen in Eelde en Paterswolde. ,,Wat een paar maanden geleden nog niet voor mogelijk werd gehouden, blijkt nu alsnog te kunnen. Het doet ons allen goed om weer voorzichtig naar voren te kijken en om nieuwe plannen te maken.”

Reizen Laos