Streep door NK Jeugdwielrennen op de weg in Veendam

VEENDAM – Het Nederlands kampioenschap jeugdwielrennen op de weg in Veendam gaat toch niet door. Het kampioenschap zou op 12 en 13 juni worden gehouden.

In gezamenlijk overleg hebben de KNWU en Stormvogels Veendam besloten om het Zechstein NK Jeugdwielrennen te annuleren. De belangrijkste reden voor betrokken partijen om tot deze beslissing te komen, is het argument dat de deelnemende kinderen geen wedstrijdritme hebben opgedaan. Door de coronamaatregelen was en is dat heel moeilijk te realiseren.

Onverantwoord 

Het merendeel van de districten van de KNWU had laten weten een Nederlands kampioenschap zonder wedstrijdritme onverantwoord te vinden en liever in te zetten op een opstart van de reguliere jeugdwedstrijden. Uiteraard geven ook de coronaregels met betrekking tot het organiseren van sportwedstrijden weinig ruimte voor een dergelijk kampioenschap. 

Steeds dikkere draaiboeken 

De NK-Jeugd-werkgroep van Stormvogels Veendam had veel tijd en energie gestoken in de organisatie van het NK, maar zag de laatste maanden het draaiboek steeds dikker worden als gevolg van de coronamaatregelen. Ondanks de grote teleurstelling had de werkgroep begrip voor het besluit om het NK te schrappen. Het NK-jeugd zou het eerste evenement zijn op de nieuwe wielerbaan op het Leer- en sportpark. 

Via De Koerier

Reizen Laos