Studieavond in Emmen met dominee Lohuis

EMMEN – In PKN-kerk Kapel in Emmen werd dinsdag 5 oktober een studieavond gehouden met dominee Oscar Lohuis (aanvang 19.30 uur).

Lohuis is werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kon via www.christenenvoorisrael.nl/activiteiten of 033-2458824.

Onder christenen leven uiteenlopende meningen en gevoelens over Israël. ,,Als we in de Bijbel lezen gaat het op bijna iedere bladzijde over wat God in, voor en door Israël had gedaan, om daardoor de hele wereld te zegenen. Ook bijna alles wat wij in het Nieuwe Testament lezen gebeurde in Israël en onder het Joodse volk. Wij leven in een tijd dat het Joodse volk weer woont in het land dat God aan Abraham, Izak en Jacob had beloofd. Israël staat weer op de kaart van de wereld. Wat doen wij als christenen daarmee? Wat kunnen wij leren als we kijken naar de moderne ontwikkelingen en deze leggen naast de profetieën uit de Bijbel? Hoe is de wereld gezegend door Israël en geldt die belofte uit Genesis 12:1-3 nu ook nog? Genoeg belangrijke vragen om bij stil te stonden’’, aldus Lohuis.

Lohuis was in het verleden verbonden aan de baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, verzorgt bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. ,,De tijd waarin wij nu als kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.’’

Via De Zuidenvelder